torsdag 19. april 2012 17:29 Per-Martin Jæger

Pressemelding fra Narvik Kunstforening:

TUSEN ORD I ET BILDE er tittelen på utstillinga den etter hvert så kjente fotografen Per-Martin Jæger skal holde i regi av Narvik kunstforening. Den vises på Ofoten Galleri i tiden 14. april - 13. mai.Jæger er fra Kobbvik i Efjord. Der har han etablert seg med eget firma - Idè-Foto (www.idefoto.no). Jæger jobber profesjonelt som kunstfotograf med naturen som arena. Han har spesialisert seg på å fange lyset i naturens egne kunstverk - ofte i de små ting vi vanligvis går forbi. Fotografens filosofi er at det aller største kunstverket er naturen selv. Den har alt fra det mest abstrakte til det helt konkrete. Det er her han har utviklet en egen evne til å oppdage og formidle denne naturlige kunsten. «På toppen av det hele kan jeg uhemmet øse med kameraet mitt av naturens ressurser uten og skade den,» sier han seriøst. Han slår seg aldri til ro med følelsen av å ha nådd målet. for han utvikler seg stadig ved å jakte etter det optimale motivet, legger han til.Jæger forteller at assosiasjonene han får i det øyeblikket et bilde blir tatt, gjør at tittelen er der med det samme. Det blir et møte mellom ordene og bildene, det man ser og det man fornemmer. Det sies at et bilde kan fortelle mer enn tusen ord - og det er de mange tusen ordene fotokunstneren ønsker å dele med andre. I tillegg til å vise fotografiene med sine respektive titler på utstillinga, har fotografen komprimert sine assosiasjoner med 10 ord til hvert bilde.Per-Martin Jæger har holdt mange felles -og separatutstillinger både i Norge og i Sverige. Fotografiene hans henger på et stort antall vegger både i private og offentlige bygninger i inn- og utland. Han holder også fotokurs for å lære folk å ta bedre bilder.Spennvidden i motivvalg og presentasjon gjør utstillingen TUSEN ORD I ET BILDE variert og spennende.

 
mandag 26. mars 2012 20:03 Per-Martin Jæger

Jeg holder døgnåpen fotoutstilling i Rica Hotel Narvik i mars og hele april. Utstillinga er dynamisk ved at enkelte foto gradvis skiftes ut med andre. Dette er en salgsutstilling.


 
onsdag 14. mars 2012 21:23 Per-Martin Jæger
I tillegg til fotoutstilling på Rica Hotel Narvik i Vinterfestuka, har jeg utstilling på skrå over gaten fra hotellet. Disse 50 bildene er en forlengelse av den serien på over 160 bilder vist på storskjerm tillpasset innholdet i konserten År i Ord. Den ble vist i Sjømannskirka mandag 12. mars. Nåværende utstilling heter År i Ord og Bilder.                                                                                   
 
onsdag 22. februar 2012 23:23 Per-Martin Jæger

Denne forstillingen er et møte mellom tre store nordnorske kunstnere - lyrikeren Helge Stangnes, multikunstneren Johs Røde og fotografen Per-Martin Jæger. Sammen med "Røde's Blå" musikere er det duket for en stemningskveld i Sjømannskirka.

Tid: Mandag 12.03.2012
Billettpris: Voksne kr. 120,-
Arr.: Vinterfestuka

Vi blir med på en nord-norsk reise gjennom årstidene der vi møter menneskene, livet og naturen gjennom et utvalg av Helge Stangnes' tekster. Tekstene er tonesatt av Johs Røde og illustreres av et utvalg av Per-Martin Jægers fantastiske foto. Forestillingen er lavmælt, og det musikalske uttrykket ligger i grenselandet mellom den nord-norske visetradisjonen og jazz, der tekstene framheves som det sterkeste virkemiddelet.

"Røde's Blå" - Musikerne i denne forestillinga er satt sammen fra det Nord-norske jazzmiljøet, og bak instrumentene finner vi Eivind Valnes på piano, Dag Okstad på bass. Paul Steinar samuelsen spiller perkusjon, Anders Øgsnes gitarer, mens Marit Lamvik står for det vokale. Forestillinga holdes sammen av leste dikt, resitert av Johnny Mobakken.

Billetter fås kjøpt ved inngangen.

Helge Stangnes er nord-norsk lyriker. Fra 1960 til 1991 arbeidet han som lærer ved Tromsø-skoler, hvorpå han tok hovedfag med forskning på Senja-språket. Han har vært ansatt ved Institutt for Språk og Litteratur ved Universitetet i Tromsø, og er medlem av Nordnorsk Forfatterlag. Han utgir bøker på Nordkalottforlaget, det han selv velger å kalle «brukspoesi» skrevet på tilnærmet Senja-dialekt, for og fra nordnorsk kystkultur. Hans kanskje viktigste utgivelser er diktsamlingene "Lys langs en fjord", "Landet og lyset" og "Landet og tonen". Mange av hans tekster har også vært tonesatt av Boknakaran.

Johs Røde er ikke bare en habil bildende kunstner, men i ordets rette forstand en multikunstner som beherker mange musiske uttrykk. Han komponerer, skriver lyrikk og tekster. Og ikke minst fremfører han egne og andres verker gjennom ord og toner. I 2004 kom CD-en med tittelen "Syng meg et bilde" - viser og sanger med blå toner, som består av egenproduserte tekster og melodier til et utvalg av Helge Stangnes dikt. CD-en er spilt inn med profesjonelle musikere i studio Pure Production i Oslo. Johs Rødes komposisjoner og sanger blir benyttet av kor og musikere i mange ulike sammenhenger. Verkene får nye uttrykk og høster gode kritikker. Et av korene som har hatt stor lykke med to perler fra Johs. Røde, hans "Kyrie" og "Openberring til eige bruk" med tekst av Arvid Hanssen, er kammerkoret Ultima Thule, Tromsø meddirigent Ivar Solberg. Et kor som har som målsetting å presentere korsang på høyt nivå, og kan se tilbake på bl.a. tre førstepriser av tre mulige i internasjonale korkonkurranse.

Per-Martin Jæger er profesjonell fotograf som bor i Kobbvik i Efjord der han har etablert seg med sitt firma idèfoto (www.idefoto.no). Han har spesialisert seg på å fange lyset i naturens egne kunstverk - ofte i de små ting som vi ofte går forbi. Hans bilder og motiver kan ofte se manipulerte ut, men hans filosofi er at naturen ikke manipulerer. Han har bare utviklet en egen evne til å oppdage og formidle denne naturlige kunsten. Det har gjennom årene blitt mange separat-og kollektivutstillinger både i inn -og utland. Fotografiene selges både til privatpersoner og firmaer. De henger på et stort antall vegger i Norge, USA, Italia, Sverige, Tyskland, Russland, Spania og Sveits.


 
onsdag 22. februar 2012 22:54 Per-Martin Jæger


» Åpningstid - 11.00

Utstillingas tittel tar utgangspunkt i Per-Martin Jægers fotografi "Energi" på 3x2 meter som han har levert til foajeen i hotellet. Den kjente fotografen jobber med sine kunstneriske uttrykk med naturen som arena. Han har spesialisert seg på å fange lyset i naturens egne kunstverk - ofte i de "små" ting vi vanligvis går forbi. Verkene hans henger på et stort antall vegger i mange land. Utstillingen vil være døgnåpen og foregå i hele mars. 
Sted: Rica Hotel Narvik
Pris: Gratis!
Arrangør: Rica Hotel Narvik i samarb. m. Narvik Kunstforening

 

Side 4 av 7

<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Neste > Siste >>

Du er her:   HjemNyheter