fredag 03. august 2012 08:45 Per-Martin JægerI Foldvik Mølle vil fotografen Per- Martin Jæger fra Efjord stille ut sine bilder under  Foldvikmarkedet 17.-19. august 2012. Utstillinga heter «Tusen ord i et bilde» og vil være tilpasset omgivelsene utenfor og inne i den ærverdige over 100-års gamle mølla. Det er en spennende bygning bygning med lang historie. I sin velmaktstid arbeidet tre mann på skift gjennom hele vinteren natt og dag for at ikke vannet skulle fryse i rørene. Spesielt for denne mølla var at forskjellige sorter korn kunne males der. Derfor ble kundekretsen ganske stor. Fra Bardu og til ytre Ofoten kom folk med kjerre og vogn for å få kornet sitt malt.

Den rødmalte Foldvik Mølle står som en ren idyll under tunge grantrær med elva susende, fossende og klukkende forbi på den ene siden. Når dørene åpnes under Foldvikmarkedet, vil den gamle mølla fungere som galleri i tre etasjer. Det er andre året på rad at Jæger holder fotoutstilling i mølla. Det er ei salgsutstilling.

Belinda Bakkeid holder Mølla Kafè åpen under utstillinga. Der serverer hun kaffe, brus og lekkerbisker til å bite i. På tur opp til mølla stiller Jan Bakkeid ut blomster av forskjellig slag for salg.

Det er viktig å merke seg at Foldvik Mølle ikke befinner seg på selve markedsområdet, men overfor busstoppen. Det det er gratis adgang til mølla.

 

Sølvsmed Heidi Andersen, også fra Efjord, stiller ut sine smykker og mineraler på Foldvikmarkedet 2012. Utstillingen finner sted inne på markedsområdet.

 

 

 
fredag 15. juni 2012 23:34 Per-Martin Jæger
Jeg stiller ut min fotokunst under Kjeldebotndagene 22. - 24. juni 2012. Utstillinga holdes i skolebygget sammen med keramiker Ann-Karin Storøy og smykkekunstner Heidi Andersen. VELKOMMEN!
 
torsdag 31. mai 2012 13:27 Per-Martin Jæger

Destinasjon Narvik og Nor-trykk, Narvik samarbeider nå om en brosjyre som snart skal distribueres til  et stort antall land i verden i sammenheng med den store reiselivsatsinga som foregår. Jeg har fått antatt et bilde av nasjonalfjellet vårt og et bilde fra skulpturlanskap Nordland som befinner seg i Efjord/ Skarstadområdet ca. 6 km fra her jeg bor. Bildenes titler er:

"Stetind - 2x 1392" og "Himmel på jord"

"Stetind 2x1392" legges forøvrig ut som månedens bilde for juni 2012 på denne siden.

 
torsdag 31. mai 2012 13:04 Per-Martin Jæger

Fotoutstillinga "Naturens Energi" har hengt oppe i tre måneder nå fra  åpninga av nyhotellet 1. mars 2012. Nå har jeg demontert den, for avtalen mellom Narvik Kunstforening og hotellet er at utstillingene skal rullere. Nå står Marit Myklebust for tur med sin utstilling og deretter Karl Gustav Gjertsen. 

 
onsdag 02. mai 2012 15:56 Per-Martin Jæger

 

TUSEN ORD I ET BILDE

av 

Bodil Kristine Fagerthun

Åpningen av Per-Martin Jægers fotoutstilling i Galleri Ofoten, i regi av Narvik Kunstforening, samlet mange interesserte.

Fotokunstner Per-Martin Jæger har et skarpt fokus på skiftninger i naturen. Spesielt de abstrakte motivene fenget. Disse var ikke resultater av etterbehandling i Photoshop eller Lightroom, det handler mer om et ”dypdykk” inn i naturen selv. Hvert enkelt av de 41 bildene også med en undertekst på ti ord, noe som farger tolkningen av bildet.

  • I det øyeblikket jeg ser motivet, er assosiasjoner og tittel klar, opplyser Jæger, som viser hvilket utrolig kunstverk naturen er.

Han fokuserer kameraet inn mot en kjerne, antyder noe, men stemningen i det som til slutt henger på veggen blir opp til tilskueren å reflektere over.

Is eller sand fanget i et spesielt lys kan bli en ”Vannkvinne i moll” ”, eventuelt en monumental alenemor. Eller hva med ”Shit painting”? Kort og godt fuglenes fargerike etterlatenskaper nedover et berg.  Den virkningsfulle blandingen av alvor og humor er noe man kan studere lenge og grunne på.


   

 

Side 3 av 7

<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Neste > Siste >>

Du er her:   HjemNyheter